Пчеларството като икономическа алтернатива

Image

Сдружение
за биологично пчеларство

“Сдружението за биологично пчеларство” (СБП) е юридическо лице с нестопанска цел, създадено за развиване, популяризиране и утвърждаване на биологичното пчеларство в България. Молби за членство в Сдружението можете да изтеглите оттук.

Основните цели на сдружението са: разработване на национални, регионални и индивидуални програми за развитие на биологичното пчеларство в страната; осигуряване на информация, възможности за обучение и квалификация в тази област; осъществяване на тясно взаимодействие с други пчеларски сдружения и организации в името на просперитета на българското пчеларство.

Четете още...

Image

Покана за представяне на нова научна информация по отношение на риска за пчелите от употребата на активните вещества клотианидин, имидаклоприд и тиаметоксам на три неоникотиноидни пестицида, по отношение на прилагането им като третиране на семена и гранули в ЕС

Краен срок на поканата: 30 септември 2015 г.

Четете още...

Image

Свойства и приложение
на пчелния мед

Ползите от пчелния мед надхвърлят по значимост великолепния му вкус. Ето защо, той е бил използван от милиони хора в продължение на хиляди години. Научете за някои от невероятните му ползи за здравето:

● Енергиен стимулатор. Пчелният мед е източник на въглехидрати, които дават сила и прилив на енергия на нашия организъм, увеличават неговата издръжливост и му помагат да се пребори с умората. Ако сутрин се чувствате слаби и отпуснати, заменете с мед чашата кафе или енергийна напитка или вземете лъжица мед преди тренировки, за да си позволите допълнителни усилия. С редовна консумация на мед, може да сте сигурни, че ще останете здрави и силни, дори когато старостта наближи.

Четете още...

Представяне в х. Хилтън

Обръщение на М. Габриел

Силата на пчелния мед

Варна 21-22 юли

Велико Търново 25 юли

Събитието в хотел Хилтън

Стартира националната кампания „Силата на пчелния мед"